Julkisia ruokahankintoja tekevät koulut, päivähoito, sairaalat ja vanhustenhoito. Elintarvike- ja ruokapalveluhankintojen avuksi on tehty erilaisia ohjeita, jotka sisältävät vähimmäisvaatimuksia ja kriteereitä.
-
Ekocentria: Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille – perusteluja ja ohjeita hankintoihin
-
Ekocentria: Elintarvikkeiden hankintaopas – Tarjouspyyntöjen tekijöille ja elintarvikehankinnoista vastaaville markkinavuoropuhelun avuksi
-
Motiva: Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi
-
Ekocentria: Vinkkejä lähi- ja luomuruoan hankintaan – elinkaarianalyysit ja lähiruoan sosiaaliset vaikutukset
-
Lähiruoka puheissa ja teoissa – Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos vuosien 2013 ja 2019 välillä
-
Martat ja kuntien vastuulliset hankinnat
-
Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvityshanke: Perusteita lähiruoan kestävyysvaikutuksista viestimiseen – Argumenttipankki
-
EkoCentrian järjestämiä webinaareja:
- syyswebinaari nro 3: MMM Luomutavoite 20/2020
- Kouluhedelmä- ja vihannestuki -webinaari 10.4.2018
- Koulumaito -webinaari 25.4.2018