Julkiset hankinnat kotimaisen ruoankäytön edistäjänä – webinaari

Suuren ostomäärän vuoksi julkisen sektorin elintarvikehankinnoilla on merkittävä rooli hyvinvoinnin, työllisyyden, oman talousalueen ja ympäristötavoitteiden edistämisessä. Suomen hallitusohjelmakin nostaa esille kotimaisten ruoankäytön edistämisen julkisissa hankinnoissa. Tähän liittyy vahvasti myös hallitusohjelmassa mainittu kotimaisen elintarviketeollisuuden ja -jalostuksen toimintaedellytysten parantaminen.

Webinaarissa nostettiin esille kotimaisen ruoan ja sitä kautta elinkeinoelämän huomioiminen hankintojen toteutuksessa. Asiantuntijana oli toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi Ruokatiedosta.

Esityksen jälkeen keskustelun yhteydessä tuli joitakin häiriöitä linjalle ja muutamassa kohdassa ääni kuuluu pahasti kaikuna, mutta asian tärkeyden vuoksi niitä ei ole editoitu pois tallenteensa. Pahoittelumme. Video löytyy YouTubesta https://youtu.be/qa4TDLUeCSU

Lisätietoja:

Sari Väänänen, Savon koulutuskuntayhtymä, puh. 044 785 4025