TaksiTiketti pyrkii parantamaan maaseudun palveluita Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaalla lanseerattu TaksiTiketti-palvelu parantaa asukkaiden julkisen liikenteen yhteyksiä ja toimittaa pientavaralähetyksiä. Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja Keskustaksi Oy:n palvelu lanseerattiin 6. elokuuta 2019.

Uudenlainen henkilö- ja pakettikuljetuspalvelu TaksiTiketti on nyt toiminut noin puoli vuotta Etelä-Pohjanmaan kuntakeskusten, Seinäjoen, Tampereen ja Vaasan välillä. Kipinä palvelulle syntyi Maksuliikennekeskuksen kanssa pidetyssä palaverissa.

– Pohdimme yhtiönä keinoja, joilla maaseudun palveluita voisi parantaa, kertoo Keskustaksin hallituksen puheenjohtaja Ari Alestalo.

Palvelu säästää luontoa ja kuljetuskustannuksia, sekä avaa uusia yhteyksiä ja mahdollisuuksia liikkua Etelä-Pohjanmaalla. Henkilö- ja pakettikuljetusten tilaaminen onnistuu näppärästi TaksiTiketin nettisivuilta, joista näkee hinnan kuljetukselle jo varausvaiheessa.

– Kuljetuksen edullisuus perustuu siihen, että hyödynnetään taksien vapaata kapasiteettia tehokkaasti. Usein taksit palaavat kuljetuksen jälkeen tyhjänä takaisin. TaksiTiketin avulla nämä piilossa olleet kuljetusmahdollisuudet saadaan asiakkaille tarjolle, jolloin paluukyytiin voidaan varata paikka pikkupaketeille ja myöhemmässä vaiheessa myös matkustajille, Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n kehitysjohtaja Jouni Mutanen kertoi  Suomen Taksiliiton uutisessa 6. elokuuta 2019.

Yllätyksenä on kuitenkin tullut, että kysyntä palvelulle on ollut odotettua vähäisempää.

– Tällä hetkellä suunnittelemme pilottihanketta jonkin kunnan kanssa, jossa pyrittäisiin hoitamaan kunnan kuljetuksia Taksitiketti-palvelun kautta, Alestalo kertoo.

Samanlaista palvelumallia suunnittelevalle Alestalo suosittelee yhteistyötä ja ideointia kuntien ja paikallisten palveluntuottajien kanssa.

www.taksitiketti.fi