Kuljetustapojen vertailua pienyrittäjän näkökulmasta

Maaseudun kuljetusten ja liikkumisen digiboksi -hanke (MaasDigiboksi) ja Ruokasektorin koordinaatiohanke kokosi Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin -infograafin innoittamana vertailun kolmen eri kuljetustavan välillä, erityisesti pienyrittäjän näkökulmasta.

Tähän infograafiin listattiin asioita verraten kolmea toimintatapaa: 1) pienyrittäjä kuljettaa itse, 2) pienyrittäjät kuljettavat yhteistyössä tai 3) kuljetus ostopalveluna kuljetusyrittäjältä. Vertailussa on tuotiin asioihin liittyviä plussia ja miinuksia sekä nostettiin esiin muita huomioitavia asioita liittyen esimerkiksi vakuutuksiin.

Infograafin voi ladata pdf:nä tästä.

Kuljetustapojen vertailua pienyrittäjän näkökulmasta infograafi: pienyrittäjä kuljettaa itse, pienyrittäjät kuljettavat yhteistyössä ja kuljetus ostopalveluna kuljetusyrittäjältä -sarakkeet.

Pienyrittäjän kuljetuskustannusten määrittämiseen on myös työstetty laskuri ja siihen liittyvä raportti 2022 Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden toimesta. Lue lisää ja tutustu laskuriin.